Jdi na obsah Jdi na menu

Historie

03.03.2010 - Vystoupení pro chorvatskou delegaci
ZUŠ Kolín, malý sál: Ve středu 3. března se orchestr Archi představil před chorvatskou delegací v malém sále kolínské hudební školy. Zahráli jsme první větu z koncertu pro dvoje housle a smyčce J. S. Bacha (sólisté Jiří Dojčiak a Ondřej Petera) a čtvrtou a třetí větu z pětivěté suity Z časů Holbergových E. Griega.
 
18.04.2010 - Hudební festival B. M. Černohorského
Nymburk: Orchestr Archi zahrál v Nymburce v rámci Mezinárodního hudebního festival B. M. Černohorského. Na našem programu byl Koncert d moll J. S. Bacha (sólisté Jiří Dojčiak a Ondřej Petera), suita Z časů Holbergových E. Griega a v podání sólistky Státní opery Praha Sylvy Čmugrové tři árie.
 
25.04.2010 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Evangelický kostel, Kolín: V neděli 25. dubna se od 18:00 uskutečnil sedmý ročník Přehlídky smyčcových orchestrů, tentokráte netradičně v kolínském evangelickém kostele. Na programu našeho orchestru byly skladby J. S. Bacha a E. Griega.
 
28.04.2010 - Koncert učitelů
Divadlo Kolín: Orchestr ARCHI zahrál v rámci Koncertu učitelů první větu z koncertu pro dvoje housle a smyčce J. S. Bacha, sólové party předvedli Jiří Dojčiak a Ondřej Petera.
 
05.05.2010 - Večer souborů
Divadlo Kolín: Orchestr Archi se jako tradičně představil na Večeru souborů ZUŠ Kolín od 18:00 v kolínském divadle. Pod vedením J. Dojčiaka zazněla třívětá Sinfonia A Dur J. Zacha.
 
30.05.2010 - Koncert v Poděbradech
Poděbrady, kolonáda: V neděli 20. května se od 19:00 na poděbradské kolonádě uskutečnil koncert orchestru ARCHI. Na programu byly skladby J. Zacha, J. S. Bacha, B. Brittena a E. Griega.
 
12.06.2010 - Koncert v rámci Kmochova Kolína
Synagoga Kolín: Orchestr Archi se netradičně představí i v rámci Kmochova Kolína. Od 18:30 zazní v našem podání skladby J. S Bacha a E. Griega.
 
18.06.2010 - Zájezd do Chorvatska
Makarska, Chorvatsko: V týdnu od 18. do 25. června byl náš orchestr pozván do Chorvatska, kde předvede svůj repertoár. Program se bude postupně upřesňovat.
 
14.08.2010 - Letní soustředění
Krušné hory: V týdnu od 14. do 21. srpna se uskuteční jubilejní 10. soustředění orchestru, tentokráte v Krušných horách.
 
26.02.2009 - Okresní kolo soutěže ZUŠ
ZUŠ Kolín, malý sál: Orchestr ARCHI se zúčastní tradiční soutěže orchestrů základních uměleckých škol.
 
23.03.2009 - Krajské kolo soutěže ZUŠ
Mladá Boleslav: Po (v soutěži nepovinném) okresním kole se orchestr ARCHI velmi úspěšně zúčastnil krajského kola orchestrů základních uměleckých škol. Získali jsme absolutní vítězství a postup do celostátního kola soutěže konaného v Olomouci.
 
25.04.2009 - Celostátní kolo soutěže ZUŠ
Olomouc: Díky vítězství v krajském kole soutěže se orchestr ARCHI velmi úspěšně zúčastnil celostátního kola v Olomouci. S výborně interpretovaným soutěžním repertoárem složeném z třívěté Sinfonie C Dur Fr. Bendy a skladby In Medias Res J. Kučery jsme získali výborné druhé místo.
 
30.04.2009 - Evropský hudební festival
Neerpelt, Belgie: Ve dnech 30.4. až 4.5. se náš orchestr zúčastnil Evropského hudebního festivalu v belgickém Neerpeltu. Představili jsme se na dvou koncertech-na páteční mši v místním kostele a poté v sobotu na festivalové soutěži. Porota velmi ocenila náš výkon a získali jsme první cenu s pochvalou.
 
06.05.2009 - Večer souborů
Městské divadlo Kolín: Orchestr ARCHI se zúčastnil již tradičního Večera souborů kolínské ZUŠ, konaného v kolínském divadle-v našem podání zazněla skladba Sentimental Saraband ze Simple Symphony B. Brittena.
 
10.05.2009 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: Druhou květnovou neděli se uskutečnil již šestý ročník přehlídky smyčcových orchestrů. Poprvé se na přehlídce představily čtyři orchestry. Nejprve nastoupil Smyčcový soubor ZUŠ Mladá Boleslav pod vedením dirigenta Jaroslava Kurzveila a zahrál skladby Pohádka Byl jednou jeden král a O malém a velkém jaru od Z. Lukáše, Dueto č. 2 P. Ebena a druhou větu Sonáty č. 2 A dur G. Rossiniho. Poté nastoupil druhý mladoboleslavské uskupení, Smyčcový komorní orchestr pod vedením dirigenta Bohumila Holana. Ti zahráli Concertino v ruském stylu A. Janšinova a 1. větu z Orchestrálního kvartetu F dur C. Stamice. Poté přišel na řadu domácí orchestr s první a druhou větou Koncertu pro dvoje housle a smyčcový orchestr J. S. Bacha (sólisté Jiří Dojčiak a Ondřej Petera) a skladbou Sentimental Saraband ze Simple Symphony B. Brittena. Jako poslední se představil Komorní orchestr ZUŠ Říčany pod vedením dirigenta Josefa Brázdy. Ten zahrál Rondo-Abdelazer H. Purcella, Intradu F dur, Turecký pochod a Chanconne J. B. Lullyho a třívětou Slavnostní hudbu G. Ph. Telemanna.
 
15.05.2009 - Festival ZUŠ Středoč. kraje
Mladá Boleslav: Orchestr ARCHI se zúčastnil závěrečného galavečera, který uzavřel Festival ZUŠ Středočeského kraje, konaného v Mladé Boleslavi. V našem podání zazněla Sentimental Saraband ze Simple Symphony B. Brittena.
 
15.08.2009 - Letní soustředění
Albrechtice v Jiz. horách: V termínu od 15. do 22. srpna se uskutečnilo již v pořadí deváté letní soustředění orchestru, tentokrát v nádherném prostředí Jizerských hor.
 
20.09.2009 - Koncert v Kutné Hoře
Chrám Nanebevzetí Panny Marie: V neděli 20. září zahrál orchestr Archi v sedleckém chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Nejprve však vystoupilo Junior kvarteto se smyčcovým kvartetem C Dur Fr. A. Míči. Poté již nastoupil celý orchestr, v jehož podání jsme mohli slyšet třívětou Sinfonii A Dur (ve své dirigentské premiéře řídil J. Dojčiak), poté třívětý koncert pro dvoje housle a smyčce J. S. Bacha (sólisté Jiří Dojčiak a Ondřej Petera) a na závěr pětivětá suita Z časů Holbergových E. Griega.
 
13.12.2009 - Koncert k 10. výročí orchestru
Městské divadlo Kolín: V nedělním večeru se uskutečnil v kolínském divadle koncert k 10. výročí založení orchestru ARCHI. Program koncertu byl velmi bohatý. Nejprve zazněla třívětá Sinfonia A dur pod vedením J. Dojčiaka. Druhým bodem programu, teď už pod vedením Jiřího Čmugra, se stal třívětý koncert pro dvoje housle a orchestr J. S. Bacha se sólisty Jiřím Dojčiakem a Ondřejem Peterou. Poté jako host vystoupila sólistka Státní opery Praha Sylva Čmugrová a v jejím podání jsme mohli slyšet tři árie: Panis Angelicus C. Francka, Ave Maria F. Schuberta a Adeste Fideles od J. F. Wadeho. Poté zazněla pětivětá suita Z Časů Holbergových E. Griega a na závěr soubor koled v úpravě K. Steckera, kdy náš orchestr doprovodil sbory Boni Bambini pod vedením V. Buřilové a Ženský komorní sbor Kolín J. Blažkové.
 
14.12.2009 - Koncert v Říčanech
Říčany, galerie Kotelna: V pondělí od 17 hodin zahrál náš orchestr jako host na koncertě v galerii Kotelna v Říčanech. V našem podání zazněly tři věty houslového dvojkoncertu J. S. Bacha se sólisty Jiřím Dojčiakem a Ondřejem Peterou, dále pětivětá suita Z časů Holbergových E. Griega a jako přídavek Air J. S. Bacha
 
24.04.2008 - ZUŠ v Theresii
hotel Theresia, Kolín: Orchestr ARCHI vystoupil na vernisáži výstavy obrazů učitelů ZUŠ Kolín v hotelu Theresia. V našem podání zazněly skladby In Medias Res J. Kučery, třívětá Sinfonia C Dur Fr. Bendy a na závěr Valčík A Dur A. Dvořáka.
 
04.05.2008 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: V tomto termínu se uskutečnil již pátý ročník Přehlídky smyčcových orchestrů, tentokrát jako součást festivalového koncertního cyklu Národní festival 2008. V našem podání zazněly skladby In Medias Res Jana Kučery, árie Caro mio ben G. Giordaniho (zpěv Sylva Čmugrová), Sinfonia C Dur Fr. Bendy a Valčík A Dur A. Dvořáka. Kromě ARCHI na koncertu vystoupily také Rumburský komorní orchestr a Pardubický komorní orchestr. Celý koncert natáčel Český rozhlas.
 
07.05.2008 - Večer souborů
Divadlo Kolín: I tento rok se orchestr objevil na tradičním koncertě souborů kolínské ZUŠ v divadle; zahráli jsme třívěté Divertimento G Dur F. L. Gassmanna.
 
16.08.2008 - Letní soustředění
Hojsova Stráž: Od 16. srpna 2008 se uskutečnilo náročné sedmidenní letní soustředění v hotelu Fanda v šumavské Hojsově Stráži.
 
21.09.2008 - Hudební slavnosti Vysočiny
Humpolec: Orchestr ARCHI se představil na svém samostatném koncertě v rámci třináctého ročníku Hudebních slavností Vysočiny. V koncertním sále místního muzea zazněly skladby Largo z koncertu d moll pro dvoje housle a smyčce (sólisté Jiří Dojčiak a Ondřej Petera) a Air od J. S. Bacha, třetí větu z Jara (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou, třívěté Divertimento G dur F. L. Gassmanna, druhou větu z Koncertu C dur pro violoncello a orchestr (sólo na violoncello hrála Barbora Kubíčková), In Medias Res J. Kučery, árie Ave verum W. A. Mozarta a Caro mio ben G. Giordaniho se sólistkou Sylvou Čmugrovou, třívětou Sinfonii C dur Fr. Bendy a na závěr Valčík A dur A. Dvořáka.
 
28.09.2008 - Koncert v Kutné Hoře
Chrám Nanebevzetí Panny Marie: Na svátek svatého Václava se orchestr ARCHI představil v sedleckém chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Na koncertě nejprve zazněla Malá noční hudba v podání Junior kvarteta. Poté nastoupil celý orchestr a zahrál třetí větu z Jara (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou, třívěté Divertimento G dur F. L. Gassmanna, druhou větu z Koncertu C dur pro violoncello a orchestr (sólo na violoncello hrála Barbora Kubíčková), In Medias Res J. Kučery, árie Ave verum W. A. Mozarta a Caro mio ben G. Giordaniho se sólistkou Sylvou Čmugrovou, třívětou Sinfonii C dur Fr. Bendy, druhou větu z koncertu pro dvoje housle J. S. Bacha se sólisty Jiřím Dojčiakem a Ondřejem Peterou a na závěr Valčík A dur A. Dvořáka.
 
14.12.2008 - Vánoční koncert
evangelický kostel Kolín: Od 15:00 se v evangelickém kostel uskutečnil tradiční vánoční koncert. Nejprve zazněl Smyčcový kvartet č. 68 J. Haydna v podání Junior kvarteta. Poté již nastoupil celý orchestr se skladbami Adagio z Koncertu C dur pro violoncello a orchestr J. Ch. Bacha (sólo na violoncello hrála Barbora Kubíčková), Sentimental saraband ze Simple symphony B. Brittna, Largo a Vivace z koncertu pro dvoje housle J. S. Bacha se sólisty Jiřím Dojčiakem a Ondřejem Peterou, Sarabande, Air a Rigaudon ze suity Z časů Holbergových E. Griega a na závěr s pásmem koled v úpravě K. Steckera za spoluúčasti Ženského komorního sboru pod vedením paní Jany Blažkové a sboru Boni Bambini pod vedením Věry Buřilové.
 
25.04.2007 - Koncert s VOX BOHEMICA
kost. sv. Gotharda, Český Brod: Od 19:00 se v českobrodském kostele sv. Gotharda uskutečnil společný koncert orchestru VOX BOHEMICA a orchestru ARCHI. V našem podání zazněl Air J. S. Bacha, druhá věta (Andante) z Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, Largo z Jara A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou, třívětá Sinfonia C Dur Fr. Bendy a na závěr jako malý přídavek pizzicato z baletu Don Juan Ch. W. Glucka.
 
04.05.2007 - Večer orchestrů
Olomouc, sál Mor. filharmonie: Orchestr ARCHI přijal pozvání a zahraje v Olomouci na Večeru orchestrů. V našem podání zazní Air J. S. Bacha, druhá věta (Andante) z Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, Largo z Jara A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou a na závěr třívětá Sinfonia C Dur Fr. Bendy.
 
06.05.2007 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: V tomto termínu se uskutečnil čtvrtý ročník přehlídky smyčcových orchestrů za účasti orchestrů VOX Bohemica z Českého Brodu a Juventus Gradecensis z Hradce Králové. V našem podání zazněla druhá věta (Andante) z Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, Largo z Jara A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou a na závěr třívětá Sinfonia C Dur Fr. Bendy.
 
09.05.2007 - Večer souborů
Divadlo Kolín: Jako obvykle se i tento rok představil orchestr ARCHI na Večeru souborů kolínské ZUŠ, který začal v 17 hodin v městském divadle. Na úvod celého koncertu jsme zahráli Air J. S. Bacha, kterým jsme doprovodili baletní vystoupení. V našem druhém vstupu zaznělo Largo z Jara A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou a třetí věta ze Sinfonie C Dur Fr. Bendy.
 
12.05.2007 - Festival ZUŠ Středoč. kraje
Poděbrady: 12.5. se v poděbradském kostele Povýšení sv. Kříže uskutečnil Festival ZUŠ Středočeského kraje, kde mezi jinými vystoupil i orchestr ARCHI. V nám přidělených dvaceti minutách zazněla druhá věta Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, Largo z Jara (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou a konečně Sinfonia C Dur Fr. Bendy.
 
10.08.2007 - Letní soustředění
Rokytnice nad Jizerou: V termínu od 10.8. do 17.8.2007 se uskutečnilo v pořadí již sedmé letní soustředění orchestru. Tentokrát jsme zavítali do penzionu Petra v Rokytnici nad Jizerou.
 
08.09.2007 - Dny evr. kult. dědictví
Nová Ves, kostel: V rámci Dnů evropského kulturního dědictví zahrál náš orchestr v kostele svatého Václava v Nové Vsi. Koncert zahájilo Junior kvarteto se druhou a čtvrtou větou Amerického kvartetu F Dur Antonína Dvořáka. Poté již nastoupil kompletní orchestr Archi-zahráli jsme Air J. S. Bacha, Adagio J. Ch. Bacha s violoncellovým sólem v podání Barbory Kubíčkové, Divertimento G ur F. L. Gassmanna, Largo ze Zimy (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho se sólistou Ondřejem Peterou, Sinfonii C Dur Fr. Bendy, Valčík A Dur A. Dvořáka a na závěr jako přídavky Andante z Divertimenta in F W. A. Mozarta a pizzicato z baletu Don Juan Ch. W. Glucka.
 
28.09.2007 - Koncert ke státnímu svátku
Poděbrady, kost. Pov. sv. Kříž: V den svatého Václava vystoupil náš orchestr v poděbradském kostele Povýšení svatého Kříže. Na programu byly tři věty z Amerického kvartetu F Dur A. Dvořáka v podání Junior kvarteta, dále Air J. S. Bacha, Adagio J. Ch. Bacha s violoncellovým sólem Barbory Kubíčkové, Divertimento G Dur F. L. Gassmanna, dvě věty z Jara (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho se sólistkou Terezou Brožovou, Sinfonie C Dur Fr. Bendy a na závěr Valčík A Dur A. Dvořáka.
 
24.10.2007 - Koncert v Ústí n/O
Ústí nad Orlicí: Od 19:00 zahrál náš orchestr díky pozvání místní ZUŠ v Ústí nad Orlicí v Roškotově divadle. Na programu byl v našem podání Air J. S. Bacha, Largo a Allegro z Jara (Čtvero ročních dob) A. Vivaldiho s houslovým sólem v podání Terezy Brožové, Andante z Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, Adagio z violoncellového Koncertu C moll J. Ch. Bacha se sólistkou Barborou Kubíčkovou, Sinfonia C Dur Fr. Bendy a na závěr Valčík a Dur A. Dvořáka.
 
08.12.2007 - Vánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: V sobotu před druhou adventní nedělí vystoupil orchestr ARCHI v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Gruntě. V podání jeho členů zaznělo třívěté Divertimento G Dur F. L. Gassmanna.
 
16.12.2007 - Vánoční koncert
evangelický kostel Kolín: O třetí adventní neděli podpořil náš orchestr vánoční atmosféru svým koncertem v diváky velmi naplněném kolínském evangelickém kostele. Koncertní program zahájilo Junior kvarteto, které zahrálo "Americký" kvartet F Dur A. Dvořáka. Poté již nastoupil celý orchestr. Nejprve zaznělo Largo a Allegro z Jara z Čtvera ročních dob A. Vivaldiho (sólo na housle zahrála Tereza Brožová, cemballo pak Michaela Havlíková), poté dvě věty (Andante a Presto) z Divertimenta F Dur W. A. Mozarta, dále Adagio z Koncertu c moll pro violoncello J. Ch. Bacha (sólo Barbora Kubíčková) a Allegro moderato z Koncertu F Dur pro varhany F. X. Brixiho (sólo na varhany hrála Monika Najbrtová, na cemballo doprovázela opět M. Havlíková). Na závěr zaznělo třívěté Divertimento G Dur F. L. Gassmanna a směs nejznámějších českých koled České vánoce v úpravě F. X. Preislera (zpíval sbor Boni Bambini pod vedením V. Buřilové a Ženský komorní sbor sbormistryně J. Blažkové).
 
16.02.2006 - Okresní kolo soutěže ZUŠ
Sály ZUŠ, Kolín: V odpoledních hodinách se náš orchestr zúčastnil okresního kola soutěže ZUŠ a po posouzení nás porota pustila do krajského kola, které se uskuteční 16.3. v Mladé Boleslavi.
 
16.03.2006 - Krajské kolo soutěže ZUŠ
Mladá Boleslav: V tento (ještě stále zimní) den proběhlo v ZUŠ v Mladé Boleslavi krajské kolo soutěže smyčcových souborů a žákovských orchestrů. Dobrou zprávou je, že náš orchestr byl porotou ohodnocen velmi dobře a kromě prvního místa v kategorii jsme získali i návrh na postup do ústředního kola. O něm se rozhodne v pátek 24.3.
 
22.04.2006 - Celostátní kolo soutěže ZUŠ
Olomouc: V sobotu 22. dubna se náš orchestr zúčastnil celostátního kola soutěže smyčcových orchestrů ZUŠ. V konkurenci dalších šesti souborů jsme se v naší kategorii umístili na třetím místě společně s orchestrem z pardubické ZUŠ. Podlehli jsme tak jen orchestru u Opavy (2. místo) a pražským orchestrům ZUŠ Ilji Hurníka a ZUŠ Hostivař, které se podělily o první místo.
 
10.05.2006 - Večer souborů
Městské divadlo Kolín: Náš orchestr se jako každoročně zúčastnil přehlídky souborů kolínské ZUŠ.
 
01.06.2006 - Nejlepší žáci Kolínska
Kolínská synagoga: Od 16 hodin zahrál náš orchestr na slavnostním vyhlášení nejlepších žáků škol kolínska, pořádaném Studijním nadačním fondem.
 
18.06.2006 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: Tuto neděli se od 18 hodin uskutečnil v kolínské synagoze další ročník Přehlídky smyčcových orchestrů. Kromě našeho orchestru ARCHI přijal pozvání orchestr ZUŠ Olomouc-Žerotín.
 
11.08.2006 - Letní soustředění
Rokytnice nad Jizerou: V termínu 11.8.-18.8.2006 se uskutečnilo další letní soustředění našeho orchestru; jako v předcházejících dvou letech (a letos naposledy) jsme strávili příjemný týden na chatě Pod lipami v Rokytnici nad Jizerou.
 
07.09.2006 - Festival Atrium Art
Rimavská Sobota: Ve dnech 7.-9.9.2006 se náš orchestr zúčastnil druhého ročníku festivalu Atrium Art v Rimavské Sobotě.
 
28.11.2006 - Nejlepší žáci Středních Čech
divadlo Ta Fantastika, Praha: První "nehudební" akcí tohoto roku byla účast členů orchestru ARCHI na slavnostním oceňování žáků středních Čech za úspěšnou reprezentaci kraje na soutěžích a přehlídkách školního roku 2006.
 
09.12.2006 - Vánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: V krásném prostředí novorománského kostela Nanebevstoupení Panny Marie se uskutečnil tradiční Vánoční koncert, na kterém kromě jiných vystoupil se svým programem i orchestr ARCHI.
 
17.12.2006 - Vánoční koncert
evangelický kostel Kolín: Na stříbrnou adventní neděli se v kolínském evangelickém kostele uskutečnil tradiční vánoční koncert. Ten zahájilo Junior kvarteto s Mozartovým Divertimentem in D. Po něm již nastoupil na scénu orchestr Archi. Jako první jsme zahráli druhou větu (Andante) z Divertimenta In F W. A. Mozarta. Na další tři skladby (a krátký přídavek) nás posílil náš host, sólistka Státní opery Praha Sylva Čmugrová, která zazpívala árii Christe Eleison J. D. Zelenky, árie od A. Caldery a G. Giordaniho a nakonec navíc skladbu Vánoční noc, která je úpravou vánoční písně Chtíc aby spal. V další části příšla na řadu třívětá Sinfonie C dur Fr. Bendy a na závěr Ave Verum W. A. Mozarta a směs vánočních koled České vánoce s dalšími našimi hosty, sborem Boni bambini a kolínským Ženským komorním sborem, oběma pod vedením sbormistryně Jany Blažkové.
 
25.04.2005 - Concerto Bohemia
Český rozhlas, Praha: Pondělní večer mezi 18. a 22. hodinou jsme strávili v pražské budově Českého rozhlasu, kde jsme pořídili nahrávku do soutěže Concerto Bohemia.
 
18.05.2005 - Večer souborů
Městské divadlo Kolín: Jako již tradičně se v polovině května uskutečnil večer souborů, kde kromě dechového orchestru a dalších souborů kolínské ZUŠ vystoupil i orchestr ARCHI.
 
19.06.2005 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: Od 18:00 se před početným obecenstvem uskutečnil druhý ročník Přehlídky smyčcových orchestrů. Náš orchestr ARCHI pod vedením pana Jiřího Čmugra předvedl Orchestrální kvartet C.Stamice a 3. větu z Janáčkovy Suity pro smyčcový orchestr. Jako druhý vystoupil Komorní orchestr mladých z Chotěboře pod vedením Věry Fialové. Jeho program se skládal ze sedmi skladeb: Ricercaru V.Galileiho, Sarabandy W.Corbeta, Bourre W. Babella, Koncertu pro violu a orchestr G dur G.P.Telemanna (sólo na violu zahrála Radka Nedbalová), Allegra J.P.Rameaua, první věty Kocertu a moll pro housle a smyčcový orchestr (sólo na housle Jan Pavlas) a první věty Vivaldiho Koncertu a moll. Jako poslední se představil symfonický orchestr DECAPODA z Ústí nad Orlicí pod vedením Miluše Barvínkové a předvedl polku z Prodané nevěsty B.Smetany, melodie z Pána prstenů (H.Store), čtvrtou větu suity Peer Gynt E.Griega, čtvrtou větu Dvořákovy Novosvětské, Našim děvám od B.Smetany a nakonec Slovanský tanec č. 8 A.Dvořáka.
 
05.08.2005 - Letní soustředění
Rokytnice nad Jizerou: V týdnu od 05. do 12. 8. proběhlo v Rokytnici nad Jizerou v chatě Pod lipami v pořadí již páté letní soustředění našeho orchestru. Celý týden jsme pilně nacvičovali repertoár na náš podzimní koncert v kolínském svatém Bartoloměji. Fotky ze soustředění najdete v galerii.
 
09.10.2005 - Koncert ARCHI
Chrám Sv. Bartoloměje: Od 19:30 se v kolínském chrámu sv. Bartoloměje uskutečnil další koncet našeho orchestru. Na úvod zazněl Air od J.S.Bacha a poté druhá věta klarinetového koncertu A dur se sólistou J.Valáškem. Největší část nedělního večera zabralo Stabat Mater G.B.Pergolesiho za účasti sólistek Sylvy Čmugrové a Blanky Beranové. Na závěr zazněl Orchestrální kvartet F Dur C.Stamice a po něm došlo na (dokonce) tři přídavky: Menuel L.Boccheriniho, Andante con moto L.Janáčka a pizzicato od Ch.W.Glucka.
 
10.12.2005 - Vánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: Po třech letech se náš orchestr opět představil v krásném prostředí novorománského kostela v Gruntě. V našem podání zazněla Arietta Fr.I.Tůmy, Pastorela F Dur J.J.Ryby a Sinfonia F Dur J.Zacha.
 
18.12.2005 - Vánoční koncert
Evangelický kostel v Kolíně: Od 15 hodin se v kolínském evangelickém kostele uskutečnil již tradiční vánoční koncert. Nejprve zazněly dvě věty (Andante a Allegro moderato) z 2. smyčcového kvartetu A.Borodina v podání Junior Kvarteta. Poté již přišel na řadu orchestr ARCHI s hosty; na programu byly postupně Arietta Fr.I.Tůmy (sólo na violu J.Čech), 1. věta Allegro moderato koncertu G Dur pro violoncello a orchestr L. Boccheriniho (sólo na violoncello B.Kubíčková), Sinfonia F Dur J.Zacha, Pastorella F Dur J.J.Ryby (zpěv D.Součková a K.Hlavičková, varhany M.Jančíková) a České Vánoce (soubor vánočních písní v úpravě F.X.Preislera, zpíval sbor Boni Bambini a na varhany doprovázela opět M.Jančíková).
 
22.03.2004 - Koncert ARCHI
Pardubice: Náš první koncert roku 2004 se uskutečnil v Pardubicích, kde jsme na pozvání zahráli na Střední zdravotní škole. Na programu jsme měli Air J.S.Bacha, Menuet L.Boccheriniho a W.A.Mozarta, Zimu ze Čtvera ročních dob A.Vivaldiho (sólo na housle zahrál Jirka Dojčiak), třívětou Symfonii A.Filse, Humoresku A.Dvořáka a jako přídavek pizzicato ze serenády Don Juan od Ch.W.Glucka
 
10.05.2004 - Večer souborů
Městské divadlo v Kolíně: Jako již tradičně se i náš orchestr ARCHI zúčastnil Večeru souborů pořádaného kolínskou hudební školou. Zahráli jsme Sinfonii G dur A.Filse (Allegro moderato, Menuetto a Presto) a Sarabandu ze Simple symphony B.Brittena.
 
17.06.2004 - Přehlídka smyčcových orchestrů
Kolínská synagoga: Za spoluúčasti Komorního orchestru ZUŠ Brandýs nad Labem a Smyčcového komorního orchestru ZUŠ Pardubice se uskutečnil první ročník přehlídky smyčcových orchestrů. Hosté z Brandýsa předvedli pod vedením V.Kopejska Kánon od J.Pachelbela a Symfonii C dur F.X.Duška. Pardubický orchestr pod taktovkou K.Prokopa zahrál dvě věty z Quartteta d'Archi P.Vranického (Adagio a Allegro) a Sinfonii I J.A.Bendy (věty Allegro, Andante a Allegro di molto). Náš domácí orchestr byl veden jako tradičně J.Čmugrem a zahrál Sinfonii G dur A.Filse (Allegro moderato, Menuetto a Presto) a Sarabandu ze Simple symphony B.Brittena.
 
23.06.2004 - nahrávání CD
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: V tomto červnovém dni vzniklo ve spolupráci s Českým rozhlasem naše první CD. Pod řežijním vedením pana Stavěla jsme nahráli Sinfonii A dur J.Zacha, Sinfonii G dur A.Filse, Humoresku A.Dvořáka a Sentimental Saraband ze Simple Symphony B.Brittna
 
10.08.2004 - Letní soustředění
Rokytnice nad Jizerou: V týdnu od 10. do 17. srpna se v Rokytnici nad Jizerou v příjemném prostředí chaty Pod lipami uskutečnilo naše čtvrté soustředění. Něco málo fotek z jeho průběhu najdete v galerii.
 
15.09.2004 - Dny evropského dědictví
Kolínská synagoga: V rámci Dnů evropského dědictví vystoupil náš orchestr v kolínské synagoze s kratičkým programem; zahráli jsme Air od J.S.Bacha a Sarabandu ze Simple symphony B.Brittena.
 
03.10.2004 - Koncert ARCHI
Chrám Sv. Bartoloměje: V neděli 3.10. vystoupil orchestr ARCHI v kolínském chrámu sv. Bartoloměje. Na programu bylo Divertimento V.Nudery, Menuet J.Stamice, Stabat Mater A.Vivaldiho (zpívala sólistka Státní opery Praha Sylva Čmugrová, sólové party pak hráli M.Jančíková na cemballo, J.Dojčiak na housle a B.Kubíčková na cello) a na závěr Sinfonia G dur A.Filse a B.Brittna. Vděčné publikum si nakonec vynutilo i dva přídavky: Air J.S.Bacha a a Pizzicato ze Serenády Don Juan Ch.W.Glucka
 
19.12.2004 - Vánoční koncert
Evangelický kostel v Kolíně: Na zlatou adventní neděli ve tři hodiny odpoledne uspořádal náš orchestr vánoční koncert. Premiérově zde v našem podání zazněl Orchestrální kvartet F dur C.Stamice, dále pak Largo ze Zimy z Vivaldiho Čtvera ročních dob a Pastorella Es dur J.J.Ryby a ve spolupráci se sborem Boni Bambini směs koled "České vánoce" v úpravě F. X. Preislera.
 
24.01.2003 - Vernisáž
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Nový rok jsme zahájili hraním na vernisáži výstavy Krajina mého srdce autora Jana Dvořáka. A co jiného tedy zahrát, než stylově Humoresku A.Dvořáka?
 
11.03.2003 - Krajské kolo soutěže ZUŠ
Mladá Boleslav: Po třech letech jsme se opět zúčastnili soutěže smyčcových souborů a orchestrů, tentokráte již jako regulerní orchestr. Ve své kategorii jsme skončili první stejně jako konkurenční orchestr, ovšem v našem případě již bez postupu do celostátního kola. Na soutěžním programu jsme měli všechny tři věty Sinfonie II Jana Zacha a Humoresku Antonína Dvořáka.
 
27.04.2003 - Concerto Bohemia
Český rozhlas, Praha: Na základě námi poslané nahrávky (Sinfonia II J.Zacha a Humoreska A.Dvořáka) jsme byli pozváni ke druhému kolu soutěže Concerto Bohemia a s ním souvisejícím nahráváním v Českém rozhlasu. Přestože naše nahrávka nebyla dále posouzena jako vítězná, jednalo se o velmi cennou zkušenost.
 
13.05.2003 - Večer souborů
Městské divadlo Kolín: Náš orchestr se opět zúčastnil tradičního každoročního vyvrcholení školního roku v městském divadle. Tentokrát jsme si připravili J.Zacha (Minuetto z Sinfonie II), L.Boccheriniho (Menuet), A.Dvořáka (Valčík A dur) a společně se sbory Cantus Leatus a Boni bambini jeste Ódu na radost L.v.Beethovena.
 
12.06.2003 - Koncert ARCHI
Regionální muzeum v Kolíně: Náš v pořadí druhý samostatný koncert se konal v krásných prostorách Regionálního muzea. Na programu byly 4 lidové písně a Óda na radost L.v.Beethovena (obojí s hosty z Cantus Leatus), Menuety L.Boccheriniho a W.A.Mozarta, árie "Ombra mai fu" z opery Xerxes G.F.Händela a Ave verum W.A.Mozarta (zpíval další host, sólistka státní opery Sylva Čmugrová), Sinfonia A dur J.Zacha a Dvořákova Humoreska a Valčík A dur.
 
15.08.2003 - letní soustředění
Orlické Záhoří: Třetí soustředění našeho orchestru se uskutečnilo ve dnech 15. až 22. srpna. Společně se sborem Boni Bambini jsme strávili prací naplněný týden na chatě Bedřichovka v Orlických horách.
 
25.09.2003 - Koncert ARCHI
Kolínská synagoga: Naše šestá sezóna pod vedením p. Čmugra začala netypicky naším třetím samostatným koncertem. Program v krásném prostředí kolínské synagogy byl více méně shodný s červnovým koncertem s výjimkou neúčasti sboru Cantus Leatus a drobných úprav repertoáru. Hráli jsme tedy Air J.S.Bacha, Menuety L.Boccheriniho a W.A.Mozarta, arie Ombra mai fu G.F.Händela a Ave verum W.A.Mozarta (opět za účasti Sylvy Čmugrové), Sinfonii A dur J.Zacha a Humoresku s Valčíkem A dur A.Dvořáka.
 
11.12.2003 - Vánoční koledování
Regionální muzeum v Kolíně: Opět díky pozvání, kterého se nám dostalo od pěveckého sboru Boni bambini, jsme si jako hosté zahráli na Vánočním koledování. Předvedli jsme první a druhou větu Symfonie G dur A.Filse.
 
26.04.2002 - Zájezd do SRN
Prien (SRN): V rámci zájezdu do Bavorska jsme se zúčastnili dvou koncertů-na tomto v Prienu jsme zahráli čtyřdílné Divertimento V.Nudery a dvě věty (Andante a Presto) Sinfonie J.Zacha. Po vystoupení sborů (německého Audorfer Chor a kolínského Cantus Leatus) jsme ještě s domácím orchestrem zahráli společně Humoresku A.Dvořáka, Menuet z Malé noční hudby W.A.Mozarta a Beethovenovu Ódu na radost.
 
27.04.2002 - Zájezd do SRN
Bad Endorf (SRN): Druhý koncert byl pro náš orchestr vyvrcholením zájezdu. Na programu byl opět Nudera a jeho Divertimento, Zach se Sinfonií (části Andante a Presto) a dále J.Stamic (Menuet), J.S.Bach (Air) a jako přídavek pizzicato ze Serenády Don Juan od Ch.W.Glucka. A jako předešlý den jsme zahráli společně s německým orchestrem Dvořákovu Humoresku a Mozartův Menuet z Malé noční.
 
14.05.2002 - Večer souborů
Městské divadlo v Kolíně: Jako tradičně patří květen koncertu souborů ZUŠ Kolín. Tento rok jsme zahráli Andante a Presto ze Sinfonie II J.Zacha, Dvořákovu Humoresku a Pizzicato ze Serenády Don Juan Ch.W.Glucka.
 
17.06.2002 - Večer ARCHI
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Po úspěšném zájezdu do Německa následoval náš první samostatný koncert. Na programu byl V.Nudera (Divertimento), J.Stamic (Menuet), J.S.Bach (Air), W.A.Mozart (Menuet z Malé noční hudby), A.Vivaldi (Largo z koncertu D dur pro kytaru a smyčce s hostem A.Bajerem), J.Zach (Andante a Presto ze Sinfonie II) a A.Dvořák (Humoreska).
 
19.08.2002 - letní soustředění
Chřenovice: Druhé soustředění našeho orchestru proběhlo mezi 19. a 26. srpnem 2002. Strávili jsme jej společně se sborem Boni Bambini v rekreačním středisku v údolí Sázavy. Fotografie ze soustředění naleznete v galerii.
 
11.09.2002 - Vernisáž Keramického setkání
Regionální muzeum v Kolíně: Na začátek naší páté sezóny jsme přijali pozvání na vernisáž Keramického setkání 2002, kterou jsme zahájili první větou (Presto) Sinfonie II Jana Zacha.
 
12.12.2002 - Vánoční zpívání
Regionální muzeum v Kolíně: První prosincovou akci jsme absolvovali jako hosté na koncertu pěveckého sboru Boni bambini. Zahráli jsme Air od J.S.Bacha a Menuet L.Boccheriniho.
 
14.12.2002 - Vánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: Předposledním koncertem roku 2002 bylo vystoupení v kostele v Gruntě. Náš program se skládal z Menuetu L.Boccheriniho, Airu J.S.Bacha a z třetí věty (Minuetto) Sinfonie II J.Zacha.
 
19.12.2002 - Vánoční večer komorní hry
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Poslední a tradiční koncert roku se odehrál v kolínské "hudebce". Na program jsme zařadili Air J.S.Bacha a Menuet L.Boccheriniho.
 
26.04.2002 - Zájezd do SRN
Prien (SRN): V rámci zájezdu do Bavorska jsme se zúčastnili dvou koncertů-na tomto v Prienu jsme zahráli čtyřdílné Divertimento V.Nudery a dvě věty (Andante a Presto) Sinfonie J.Zacha. Po vystoupení sborů (německého Audorfer Chor a kolínského Cantus Leatus) jsme ještě s domácím orchestrem zahráli společně Humoresku A.Dvořáka, Menuet z Malé noční hudby W.A.Mozarta a Beethovenovu Ódu na radost.
 
20.12.2001 - Večer komorní hry
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Posledním předvánočním koncertem (a zároveň posledním koncertem roku) byl veřejný večer komorní hry. V našem případě byla na programu třetí část Sinfonie Jana Zacha-Presto.
 
15.12.2001 - Vánoční vystoupení
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: I tento rok jsme se zúčastnili již tradičního koncertu v Gruntě, bohužel program se nedochoval.
 
06.12.2001 - Ván. koledování Boni Bambini
Regionální muzeum v Kolíně: Pěvecký sbor nás jako hosty přizval na svůj koncert a my jsme se mu odvděčili třívětou Sinfonií od Jana Zacha
 
04.12.2001 - Koncert pro ČSP
Obecní dům v Kolíně: Předvánoční shon začal tímto vystoupením, na programu jsme měli J.Zacha (Presto ze Sinfonie), A.Dvořáka (Humoresku) s hostem kytaristou Adamem Bajerem jeste A.Vivaldiho (2. věta-Largo-z Koncertu D dur pro kytaru a smyčce).
 
19.08.2001 - letní soustředění
Vlastějovice: V týdnu od 19. do 26. srpna se uskutečnilo naše historicky první soustředění. Společně s dechovým orchestrem kolínské ZUŠ jsme strávili příjemných (a pracovních) sedm dní u břehů Sázavy. Něco málo obrázků si můžete prohlédnout v galerii.
 
09.05.2001 - Večer souborů
Městské divadlo v Kolíně: Opět tradiční koncert v divadle, na programu tentokrát J.Stamic (Menuet), J.S.Bach (Air) a W.A.Mozart (Menuet z Malé noční hudby).
 
21.12.2000 - Předvánoční veřejný večer
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Vánoční atmosféru jsme se pokusili pozdvihnout i my s orchestrem a ve spolupráci s pěveckým sborem Boni bambini jsme zahráli pásmo koled.
 
16.12.2000 - Předvánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: V krásném prostředí neorománského kostela jsme zahráli Air od J.S.Bacha.
 
10.05.2000 - Večer souborů
Městské divadlo v Kolíně: Na každoročním večeru souborů jsme doprovodili pěvecký sbor Boni bambini v pásmu lidových písní.
 
09.05.2000 - Kon. KŽS Kolín a Boni bambini
Městský společenský dům, Kolín: Orchestr opět doprovodil pěvecký sbor Boni bambini na jejich koncertu. Na programu bylo pásmo lidových písní.
 
14.03.2000 - Krajské kolo soutěže ZUŠ
ZUŠ Mladá Boleslav: Orchestr se zúčastnil ještě jako smyčcový soubor (zatím bez viol a kontrabasu) Oblastního kola soutěže smyčcových souborů a orchestrů a ve své kategorii získal první místo. Soutěžním repertoárem bylo čtyřvěté Divertimento Vojtěcha Nudery (části Allegro, Rondo, Adagio a Presto).
 
18.12.1999 - Předvánoční koncert
k. Nanebevst. P. Marie, Grunta: Program byl opět vánoční, za spoluúčasti dětského pěveckého sboru Boni bambini jsme zahráli pásmo koled.
 
16.12.1999 - Předvánoční veřejný večer
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: První vystoupení orchestru v novém školním roce, kterým jsme otevřeli druhou sezónu. Na programu bylo pásmo koled, zpíval dětský pěvecký sbor Boni bambini.
 
05.05.1999 - Večer souborů
Městské divadlo Kolín: První vystoupení pro širší veřejnost se konalo v kolínském divadle. Na programu byl opět J.P.Raameau (Entreé ze suity), M.L.Cherubini (Fuga), M.Ratz (Suita) a J.Ptašinský (Variace na dudáckou píseň a Allegro).
 
22.04.1999 - Třídní večer uč. J. Čmugra
ZUŠ Fr. Kmocha v Kolíně: Historicky první veřejné vystoupení orchestru pod vedením p. Čmugra. Na programu byl J.P.Raameau (Entreé ze suity), M.L.Cherubini (Fuga), M.Ratz (Suita) a J.Ptašinský (Variace na dudáckou píseň a Allegro).